• Kuleri

Воздух- вода систем изданија ладна енергија во воздухот. Таа има надворешна единица со испарувач и вентилатор кој дува ладно енергија во атмосферата.

Заштеди во споредба со класичните топлински пумпи е околу 30 %, а во однос на конвенционалните системи за греење е 75%.

Овие пумпи работат на ист начин како и вода до вода топлински пумпи , единствената разлика е во тоа што воздухот тече низ примарна разменувач на топлина (наместо добро вода) и одредена сума на топлинска енергија е превземена од неа. Со овие пумпи, COP ( коефициент на ефикасност) фактор не зависи само од температурата на водата во системот за греење, но исто така и на температурата на воздухот кој е предмет на големи флуктуации ( може да се каже дека температурата на водата и е релативно константна ) . Поради овој факт , вредноста на COP е значително менуваат во текот на грејната сезона. Овие топлински пумпи обезбеди малку послаби резултати од водата -за- вода топлински пумпи , сепак тие не бараат и дупчење , па тие се финансиски повеќе профитабилни. Тие може да се инсталира било каде .

Нашите воздух- вода топлинска пумпа користи предностите на DC инвертер технологија . На овој начин, преку владата модулација , капацитетот на компресорот прилагоди точно колку што е потребно и се испорачува на саканата температура на водата за греење.

Инвертер технологија дополнително ја регулира брзината на работа , а тоа го прилагодува на достигнатото температура. Ова значи дека , додека собна температура е далеку од посакуваната , клима уред работи во полна брзина и кога тоа е во близина да стигнат до саканата температура , ја намалува нејзиниот интензитет . На овој начин, потрошувачката на енергија е намалена , како и. Во принцип, температурата се одржува и не постојат големи отстапувања во температурата.

dc inverter eng pdf

Состојба греење : Вода влез / излез температура 30 ° C/35 ° C, температурата на околината ДБ / СБ 7 ° C / 6 ° C
Состојба греење : Вода влез / излез температура 40 ° C/45 ° C, температурата на околината ДБ / СБ 7 ° C / 6 ° C
Ладење состојба : Вода влез / излез температура 23 ° C/18 ° C, температурата на околината 35 ° C
Ладење состојба : Вода влез / излез температура 12 ° C / 7 ° C, температурата на околината 35 ° C

Спецификациите се предмет на минимални промени.

Со инвертер пумпи, како и сите топлински пумпи , се препорачува дека објектот е добро изолирани на прво место (минимална 5cm изолација и двојна комора стакло) со цел да се постигне максимална енергетска ефикасност , односно, максимална заштеда на енергија.

Нашите препораки за инсталација на Браун инверторот топлински пумпи во однос на квадратурата на објектот се:

1 Апартмани и помали куќи до 70m2 . Топлински пумпи TP -5 е , моќ 5 kw
2 капацитети од 70 до 90м2 : топлинска пумпа амо- 9 е , моќ 9kW
3 објекти од 90 до 150m2 : топлински пумпи TP -11 е , моќ 11kW
4 капацитети од 150 до 250m2 : топлински пумпи TP -18 е , моќ 18kW

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>