• Kuleri

Вода -за- вода топлински пумпи користат топлинска енергија од подземните води. Во зависност од капацитетот греење, ние треба да се обезбеди точниот износ на проток на вода и преку нив. Вода се користи од дупчат бунари со користење на вграден пумпи . Вода тече низ разменувач на топлина и загуби некои износ на топлинска енергија ( се лади ). Топлинска енергија се транспортира преку систем за ладење на други изменувач, низ кои водата од системот за греење минува . Транспортираат топлинска енергија е дадено на вода. Преку овој процес, вода од системот за греење добива одредена сума на топлинска енергија (тоа загрева ).

Електрична енергија се користи само за ” транспорт” на топлинска енергија во спротивна насока на природното движење топлина е природно да се шири од потоплите да постудено објект. Топлинска пумпа овозможува пренос на енергија од постудено и вода за да се потопла вода во системот за греење. Со 1kW на електрична енергија , 4- 6 kW на топлинска енергија се влева во системот за греење. Овој однос е опишан со COP фактор.

Предноста на овој систем е дека без оглед на надворешната температура , капацитетот на пумпата , како и коефициентот на перформанси остане константа.

Со овие топлински пумпи најниска потрошувачка на енергија може да се постигне , но тие треба простор за дупчење .

Браун Фирмата нуди вода -за- вода топлински пумпи со DC инвертер компресор, како и класичните On / Off топлински пумпи.

Табелата подолу ги покажува нашите модели на топлински пумпи , нивните карактеристики, како и цени:

vodavoda jpg

Забелешка: Сите цени се изразени во Евра со вклучен ДДВ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>