• Kuleri

Воздух- вода топлински пумпи за дополнително загревање на базени се многу едноставен и економичен со висока ефикасност , која доаѓа од фактот дека тие се користат во време кога температурата на надворешниот воздух е висока, обично над 20 ° C. Тие се поевтини од редовните воздух- вода топлински пумпи, бидејќи тие ги користат веќе постоечки базен инсталации и опрема, како што базен Циркулациона пумпа . Инсталацијата на овој тип на пумпи е многу едноставна и не бара многу инсталација работа да се интегрира во редовно одржување опрема на базенот. Поради сето ова, но особено поради цената и ефикасноста , овие топлински пумпи се многу добро решение за евтини дополнително загревање на отворени базени и проширување на своите сезонски употреба за 1-2 месеци пред сезона и 1-2 месеци по крајот на сезоната . Тие не заземаат голем простор и не ги наруши надворешниот изглед на комплексот базен, па затоа се користи во сите ситуации каде што е соодветно да се користи соларен колектор .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>