• Kuleri
Ogrevanje s toplotnimi črpalkami spada med ekološke načine izkoriščanja energije iz narave oziroma ogrevanje s toplotnimi črpalkami spada med enega od najbolj ekonomičnh in najbolj zdravih načinov izkoriščanja alternativne energije.
Toplotna črpalka je naprava ki iz okolja črpa toploto in jo prenaša  z višjo temperaturo v sistem za ogrevanje. Z uporabo toplotne črpalke je možno  da se z vloženim delom v krožnem procesu odvzame toplota iz okolja da bi se le ta potem na višjem temperaturnem nivoju uporabljala za ogrevanje pri čemer je količina toplote veliko večja od toplotnega ekvivalenta porabljenega delovanja tj. električne energije. Za primer, za 1kw vložene električne energije se dobiva  3-4kw toplotne energije,v nekaterih primerih pa tudi več.
Princip delovanja toplotnih črpalk v najkrajših točkah izgleda takole:
1.Toplotna energija ki se črpa iz okolja prihaja v uparjalnik črpalke. V cevi se nahaja plin R410 ki prevzema to energijo. Ta plin zadržuje svoje stanje celo na temperaturah pod ničlo.
2.Plin potem prihaja v kompresor in se dviga na višji tlak kar povzroča znatno povečanje njegove temperature (v glavnem +90-95°C, vendar lahko še več).
3.Zahvaljujoč prenosu toplotne energije se plin vrača na prvotno temperaturo ki se nato dovaja do ekspanzijske posode in ventila, s čimer se pritisk vrača na začetno stanje. Potem se plin vrača v uparjalnik kjer se postopek začenja ponovno.
Princip ogrevanja s toplotnimi črpalkami se uporablja že več desetlatij v svetu. Na Japonskem, v Tokiu 1932 je inštalirana  ena med prvimi toplotnimi črpalkami na svetu. A danes na milijone toplotnih črpalk ogreva stanovanja in hiše po vsej Evropi, Kanadi in ZDA. Od vseh alternativnih ogrevanj imajo največjo perspektivo  toplotne črpalke. Toplotna črpalka je edina naprava s katero je človek nadvladal naravo, da bi dobil več kot je vložil.
Prodaja črpalk z začetkom leta 2015.