• Kuleri

Air- to- ujit Sistemi liron energji të ftohtë në ajër . Ajo ka një njësi në natyrë me aparat avullimi dhe tifoz i cili fryn energji të ftohtë në atmosferë .

Kursimeve në krahasim me pompat e ngrohjes klasike është rreth 30% , dhe në lidhje me sistemet konvencionale ngrohjes është 75 % .

Këto pompa punojnë në të njëjtën mënyrë si ujë -me- ujë pompat e ngrohjes , i vetmi ndryshim është se rrjedh ajri nëpër exchanger ngrohjes primar (në vend të mirë me ujë ) dhe një sasi të caktuar të energjisë për ngrohje është marrë nga ai . Me këto pompa , COP ( Koeficienti i performancës ) faktor nuk varet vetëm nga temperatura e ujit në sistemin e ngrohjes , por edhe nga temperatura e ajrit e cila i nënshtrohet luhatjeve të mëdha ( kjo mund të thuhet se temperatura e ujit dhe është relativisht konstante ) . Për shkak të këtij fakti , vlera e COP po ndryshon në mënyrë të konsiderueshme gjatë sezonit të ngrohjes . Këto pompat e ngrohjes të japë rezultate më të dobëta se sa pak ujë -me- ujë pompat e ngrohjes , por ata nuk kanë nevojë edhe shpimin në mënyrë që ata janë financiarisht më e dobishme . Ata mund të jetë i instaluar kudo .

Jonë ajër- ujë pompë ngrohje përdor avantazhet e teknologjisë inverter DC . Në këtë mënyrë , përmes mode rregullim , kapaciteti i kompresor është e rregulluar saktësisht sipas nevojës dhe se jep temperaturën e dëshiruar ujit për ngrohje .

Teknologji Inverter tepër rregullon shpejtësinë e operacionit , dhe ajo rregullon atë në temperaturë arritur . Kjo do të thotë se , ndërsa temperatura dhomë është larg nga i dëshiruar , gjendjen e ajrit punon në shpejtësi të plotë dhe kur ai është i afërt për të arritur temperaturën e dëshiruar , ajo zvogëlon intensitetin e saj . Në këtë mënyrë ,konsumi i energjisë është reduktuar si. Në përgjithësi , temperatura është ruajtur dhe nuk ka devijime të mëdha në temperaturë .

dc inverter eng pdf

Gjendja Ngrohja : Inlet Uji / Outlet temperatura 30 ° C/35 ° C , temperatura e ambientit DB / WB 7 ° C / 6 ° C
Gjendja Ngrohja : Inlet Uji / Outlet temperatura 40 ° C/45 ° C , temperatura e ambientit DB / WB 7 ° C / 6 ° C
Gjendja ftohjes : Inlet Uji / Outlet temperatura 23 ° C/18 ° C , temperatura e ambientit 35 ° C
Ftohje kusht : temperatura gji Uji / Outlet 12 ° C / 7 ° C , temperatura e ambientit 35 ° C

Specifikimet janë subjekt i ndryshimeve minimale .

Me pompa inverter , si dhe të gjitha pompat e ngrohjes , është e rekomandueshme qëobjektit është e izoluar mirë në vendin e parë ( izolimin minimale 5cm dhe qelqi dyfishtë dhoma ) , në mënyrë që të arrijnë efikasitetin maksimal të energjisë , dmth kursime maksimale të energjisë .

Rekomandimet tona për instalimin e pompave të nxehtësisë Braun inverter në lidhje me kuadraturë të objektit janë :

1 Apartamente dhe shtëpi më të vogla deri në 70m2 : . Pompë ngrohje TP – 5 IS , 5kw pushtet
2 Objektet nga 70 deri 90m2 : pompë ngrohje TP – 9 IS , 9kW pushtet
3 Objektet nga 90 për 150m2 : pompë ngrohje TP – 11 ESHTE , 11kW pushtet
4 Objektet nga 150 deri 250m2 : pompë ngrohje TP – 18 ESHTE , 18kW pushtet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>